top of page

Fogyasztói visszajelzések

T. Ádámné kérdezte

Érdeklődnék, hogy felbontás után a víz mennyi ideig tárolható úgy, hogy a minősége nem változik? Kérdésem azért is fontos lenne, mert nem tudom eldönteni, melyik kiszerelést rendeljem meg, mivel ketten innánk a vizet a kislányommal.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem! Forgalmazott vizeink minőség megőrzési ideje a Füredi ION és a koncentrált ION esetében 365 nap, míg ettől eltérő a Füredi OXION pH9,3, amelynek szavatossági ideje, 180 nap. Alapvetően az OXION az a fajta vizünk, amelynek nem tesz jót, ha többször felnyitják a palackot, mert a hozzáadott plusz oxigén egy kis része elillan. Ezzel éppen azt az élettani hatását veszíti el, amit mi nyújtani tudunk ezzel a termékkel. A megnövelt oxigénszint a vízben plusz energiát ad a szervezetnek, ezzel nő a koncentrációs képességünk, fizikai munkabírásunk, terhelhetőségünk.Javaslatom az, hogy amennyiben ketten fogyasztják családjukban a vizet, az oxigénes vízből 2 literes kiszerelést vásároljanak, de érdemes a Füredi ION-ból az 5 literes kiszerelést is megvenni. Ez a megoldás a minőségmegőrzés szempontjából is megfelelő, és anyagilag is gazdaságos.
Fogyassza egészséggel a Füredi ION pH9,3 lúgosító ivóvízcsalád termékeit!

 

 

P. Miklós kérdezte

Mennyire tartós az ionkezelés? A szállítás, raktározás alatt nem semlegesítődik?

 

Válasz:
Szavatossági időn belül, felbontás nélkül vizeink megtartják a palackozás időpontjában mért pH szintet. Felbontás után, minél többször nyitjuk fel a palackot és érintkezik a levegővel, egy nagyon minimális pH érték csökkenés lehetséges, de ez csupán századokban mérhető. Esetleg javasolt átgondolni, hogy miként válasszuk meg vásárlás során a kiszerelés nagyságát.

 

A pet-palackból milyen anyagot oldhat ki ez a víz? Közismert, hogy például ezért nem szabad mikróban műanyag edényt használni.

 

Válasz:

Hazánkban az Uniós és hazai jogszabályok az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra nézve szigorú előírásokat tartalmaznak. Ezeknek az előírásoknak a palackok alapanyagát is előállító beszállítóink terméke maradéktalanul megfelel. Ezt kontrollvizsgálatokkal is ellenőrizzük. A Magyar Élelmiszerkönyvi előírásban előírtaknak tökéletesen megfelelnek a pet-palackok, káros anyagok kioldódásának veszélye nélkül.

 

Kné T. Ilona véleménye

Részemről valóban elégedett lehetek, mert kb. 4 hónapja iszom a lúgos ION-t és tökéletesek a honlapjukon található információk, mivel az ott leírt dolgokat tapasztaltam.

bottom of page