top of page

Rólunk

A Tiszafüredi Thermál Kft. flakonfújó, lúgos ital és üdítőital palackozó üzeme Tiszafüred Kossuth tér 4-5 sz alatti telephelyen működik. Jelenleg csak ezen a telephelyen folyik termelés.

 

A vizek kezelésének gondolata Balázs László matematika-fizika szakos tanártól és feleségétől, Balázs Lászlóné biológia-kémia szakos tanárnőtől indult. A kivitelezés az 1990-es évek elején kezdődött egy PI-készülék vásárlásával és üzemeltetésével. Elsőként a PI víz, mint ivóvíz, FÜREDI VÍZ, a szénsavas változata pedig KAPITÁNY VÍZ néven került forgalomba. Ezek után elkezdődtek a vízkezelés további kombinációi magnetizálással, illetve elektromos terek alkalmazásával és Grander-kezeléssel. Az első üzem a Kossuth tér 10 sz. alatti székhelyünkön volt.

2007 nyarától kezdődött a Füredi ION pH9,3 lúgosító ital palackozása, saját tervezésű és fejlesztésű elektrokémiai lúgosító készülékkel, majd 2008-tól az oxigénnel dúsított Füredi OXION pH9,3 gyártása és forgalmazása.

2009-ben Balázs László és Kovács István közösen elvégzett kutatásaik és fejlesztéseik alapján kidolgoztak egy új eljárást nagy kapacitású, lúgosító ivóvíz előállítására képes ipari berendezésre (Magyar Szabadalom 229 080).

2010-ben lehetőségünk nyílt nagyobb mértékű fejlesztésre, beruházásra, egy új telephely kialakításával.

2013 év végén kezdtük el a Q10 koenzim tartalmú üdítőitalok gyártását, amelynek fejlesztése során kitűnő alapot biztosított a vízkezelésben szerzett tapasztalatunk.

Balázs-László.png
Balázs László

A termékpaletta bővülésével, a nagyobb helyigény kielégítésére kibéreltük a jelenleg is használt Kossuth tér 4-5 sz. alatti telephelyet.

 

A Tiszafüredi Thermál Kft. kisvállalkozásként jelenleg 18 főnek biztosít munkát. Az itt dolgozók között számottevő fluktuáció nincs, ugyanakkor törekszünk a dolgozói állomány folyamatos fiatalítására.

A Füredi ION lúgosító italcsalád országosan ismert, elismert. Termékeink megtalálhatók számos Herbária üzletben, bioboltban. Visszajelzések alapján természetgyógyászok, orvosok rendszeresen ajánlják lúgosító italainkat pácienseiknek.

Vizeinkkel évek óta támogatjuk a Nagy László nemzetközi kézilabdatábort, valamint rendszeresen támogatunk helyi rendezvényeket, mint például a Decathlon tavi napok, a Tour de Opera, ezen felül rendszeresen biztosítunk vizet a helyi önkormányzat rendezvényeire, helyi iskoláknak, alapítványoknak, egyesületeknek.

Igyekszünk a munkahelyen dolgozóbarát környezetet kialakítani, dolgozóinknak legalább évente 2 alkalommal csapatépítő, csapaterősítő kötetlen rendezvényeket szervezünk.

Elkötelezetten küzdöttünk és küzdünk ma is, hogy az emberek mind szélesebb körben kapjanak felvilágosítást a lúgosító italok hasznosságáról, a szervezetre gyakorolt páratlan és tudományosan igazolt élettani hatásairól, nem feledkezve meg arról sem, hogy az egyéb fogyasztói elvárásoknak szintén meg kell felelnünk.

 

Terveink között szerepel nemcsak a forgalmazóink és közvetlen vásárlóink számának, de a kínálat spektrumának bővítése is. Folyamatos technológiai fejlesztéseink lehetőséget adnak mind a termelés, mind az ehhez kapcsolódó logisztikai rendszerek állandó alakítására és a felmerülő hibák kijavítására valamint a jelentkező egyedi ügyféligények kielégítésére.

Célunk piaci pozíciónk, termelékenységünk és az elégedett ügyfélkör további növelése.

DSC_0025.JPG
bottom of page