top of page

Az ionizált lúgos vízről

A víz


Mindenki előtt ismert, hogy testünk 70%-a víz (a vérnek pedig 94%-a), ezért a víz a legfontosabb anyag az optimális pH érték biztosításához és fenntartásához.

A normál testműködés során naponta 2-3 l vizet veszítünk, ezért minimum ezt a mennyiséget pótolni kell.

A pótláshoz célszerű  bőséges mennyiségű lúgos víz fogyasztása, amelynek pH –  értéke legalább 9,0 – 9,5. Ezzel lehetséges a tárolt savas anyagok semlegesítése és – ha megfelelő étrenddel vagy táplálék-kiegészítővel párosul – a savak eltávolítása is a szervezetből. Ehhez szükséges az is – a pH érték mellett – hogy a fogyasztott víz megfelelő tisztaságú legyen, és optimális mennyiségű oldott ásványi anyagot tartalmazzon.

Természetesen ez csak általános ajánlat, mindenkinek javasoljuk, egyeztessen orvosával a számára optimális mennyiség beállítására.

Az ionizált lúgos víz szerepe a méregtelenítésben!


Dr. Robert O. Young „A pH csoda” című könyvében leírtak szerint – egyetlen betegség létezik az elsavasodás - vagyis minden más betegség főleg a szervezetünk elsavasodásából származtatható, illetve főleg a szervezetünk elsavasodása felelős érte. Még ha túlzásnak is tekintjük ezt az állítást, de mégis elfogadott tény, hogy a szervezet túl savasodása komoly veszélyeket rejteget szervezetünkre.

 

Az ionizált lúgos víz segíthet a testünk sav-lúg egyensúlyának helyreállításában, kedvezően befolyásolhatja a keringési és emésztési zavarokat, oldhatja a fizikai és szellemi fáradtságot.


Az ionizált lúgos víz hatása a szervezetben!


A mai életmódunk és az étkezési szokásaink miatt a szervezetünkben egyre több sav keletkezik pl. szénsav, tejsav, húgysav stb.

A fölösleges savakat a szervezet igyekszik közömbösíteni, megkötni.

A szervezetünkben a savak közömbösítésre legalkalmasabb kalcium sókat a csontból vonhatják el, ami viszont csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz vezethet. Az így keletkezett mészsók különböző helyekre való lerakódása okozza az érelmeszesedést és egyéb meszesedéseket.

A fölösleges savak zsírban is megkötődhetnek,ami  jelentős károkat okozhat szervezetünknek és elősegítheti elhízásunkat.

Szakirodalmak szerint nagyon sok betegség alapja is az elsavasodás pl. a gyomor és egyéb emésztőrendszeri gyulladások, fekélyek és allergiák stb.

Az ionizált lúgos víz a szervezetbe jutva segít a savak semlegesítésében és elősegítheti testünk sav-bázis egyensúlyának helyreállítását.


Mennyi ionizált lúgos vizet fogyasszunk naponta?

A pH9,3-as ionizált lúgos vízből is (mivel ivóvízről van szó) ajánlott naponta 1-1,5 litert fogyasztani, mivel az igazolt szervezetlúgosító hatását legalább ilyen mértékű fogyasztás mellett fejti ki. Fontos a napunkat folyadékpótlással kezdeni és tanácsos lefekvés előtt is elfogyasztani 1 pohár vizet.

Fogyasztói visszajelzések is megerősítik, hogy a Füredi ION pH9,3 lúgosító ital remekül támogatja a sav-bázis egyensúlyunk normalizálódását és javítja közérzetünket.

Ha soha nem fogyasztott lúgos vizet, kezdje hígítással: 1 liter pH9,3 lúgos víz + 2 liter hagyományos ivóvíz. Hagyja, hogy szervezeti fokozatosan egy pár nap alatt szokjon hozzá, úgy hogy közben növelheti a víz lúgosságát a hígítás csökkentésével.   

Ne igyon lúgos vizet, ha gyomorsav hiánya van!
Tárolási tanácsok:
Ne tárolja a lúgos vizet rozsdamentes acélból, alumíniumból vagy más fémből készült tárolóban!
Mindig lezárt edényben, hűvös helyen tárolandó!  

Balázs-László.png
bottom of page