top of page

Klinikai tapasztalatok

Az Ember és a Környezete Egészségben és Betegségben nyolcadik éves Nemzetközi Szimpóziumán elhangzott előadásokból részletek; 1990. február 24.-én a Grand Kempinski Hotel, Dallas, Texas, USA; Dr. H. Hayashi, M.D. és Dr. M Kawamura, M.D., A lúgos ionizált víz klinikánkon történt bevezetése óta (1985) a következő érdekes klinikai tapasztalataink voltak.


A lúgos ionizált vizet ívásra és az ételek készítésére használtuk a bent fekvő betegeinknél.
A következőket vettük észre:

  • A vércukor szintjének csökkenése a cukorbetegeknél.

  • A perifériás vérkeringés növekedése üszkösödéseknél.

  • Húgysavszint csökkenése köszvényben szenvedő betegeknél.

  • Javulások a májfunkció vizsgálatokban máj rendellenességeknél. Javulások a nyombélfekélyben, és annak visszatérésében.

  • Javulások a magas és az alacsony vérnyomásban.

  • Javulások az allergiás megbetegedésekben, asztmában, csalánkiütésekben, szénanáthában és atópiás dermatitiszben.

  • Javulások tartós hasmenésnél gyomor-resectió után.

  • Serum bilirubin szint javulása újszülötteknél.

Szilárdak lévén a klinikai javulásokban, rendszeresen figyeltük a változásokat a betegek székleteiben, székleteik színének változását a feketés-barnától a világos sárgás-barnáig, a székletük szaga majdnem elhanyagolható. Azoknak a betegeknek a száma, akik székrekedésben szenvednek jelentősen csökkent. A széklet változásának leletei azt sugallják, hogy a lúgos ionizált víz csökkenteni tudja a rothasztó vagy pathogenetikus anyagcseretermék előállítását. A lúgos ionizált vizet előállító készülékeket 1985 májusában szerelték be a klinikánkon. Az elmúlt 15 év klinikai tapasztalata alapján elmondható, hogy az elektrolízissel csökkentett klaszterméretű ionizált víz ivási és főzési célra való bevezetése, betegeink számára a klinikánkon a napi orvosi tevékenység előfeltétele kellene, hogy legyen. Semmilyen betegek számára készült étrendi/diétás recept nem lehet tudományos ha a víz tulajdonságát nem veszik figyelembe.

Allergiák


Prof. Kuninaka Hironaga, A Kuninaka kórház vezetője

“Mr. Yamada, a Rendőrségi Kutatóintézet vezetője súlyos allergiában szenvedett. Bőrgyógyász kezelte újra meg újra sikertelenül. Ezután kezdett el antioxidáns ionizált vizet fogyasztani. Az allergia nagyon jól reagált rá és nemsokára teljesen meggyógyult. Semmilyen visszaesés nem történt, jóllehet mindenféle táplálékot fogyasztott. Nagyon hálás volt és el volt ragadtatva a kezeléstől. Ami engem illet, nekem is komoly allergiám volt. Amióta antioxidáns ionizált vizet kezdtem el fogyasztani, az allergiám elmúlt.

Azóta elkezdtem a kutatást antioxidáns víz hatékonyságáról. Felfedeztem hogy a legtöbb allergiát a szervezet elsavasodása okozza és kapcsolat van az allergia és a túl sok cukor és hús fogyasztása között. Minden allergiás esetben a beteg antioxidáns ásványi értékei túl alacsonyak, melyek viszonzásképpen jelentősen csökkentik a szervezet ellenálló képességét. A szervezet túlérzékennyé válik és könnyen allergiás lesz. Az érzékenység stabilizálására kalcium oldatot injektálnak a vénába. Ezért nyilvánvaló, hogy az antioxidáns víz kalciumiont tartalmaz, amely csillapítja az allergiát. Az ionos kalcium nemcsak erősíti a szívet, a vizelést és a méreganyagok semlegesítését, de a savasságot is ellenőrzi. Erősíti az emésztőrendszert és a májfunkciót. Ezzel támogatja a természet gyógyító erejét és növeli az allergiával szembeni ellenállást. Számos esetben, amikor a betegség nem reagál a gyógyszerekre, úgy találták, hogy jól reagál az antioxidáns ionizált vízre.”

Dr. Atkins

"The fluids in the cells of most people’s bodies are overly acidic. This can cause a lot of problems. It prevents your body from neutralizing toxins, and leaves you more susceptible to the cell-damaging free radical oxidation that leads to cancer and other diseases."

Dr. Robert Atkins, Author, "The Atkins diet"

"A legtöbb ember testében a sejtfolyadékok túl savasak. Ez számos problémát okozhat. Megakadályozza a testet a mérgek semlegesítésében, és kiteszi a sejtpusztító szabadgyök-oxidációnak, mely rákhoz és más betegségekhez vezethet”

Dr. Robert Atkins, az „Atkins diéta” szerzője

Dr. Kelly

"Alkaline water, produced by a water ionizer, has become the most important advancement in health care since Sir Alexander Fleming’s discovery of penicillin."

Dr. William Kelly, College of Metabolic Medicine, Author, "Cancer Cure"

"A víz-ionizátorral előállított lúgos kémhatású víz a gyógyítási tevékenység legfontosabb vívmánya, mióta Sir Alexander Fleming felfedezte a penicillint."

Dr. William Kelly, College of Metabolic Medicine, a „Rák gyógyítása” szerzője 

Dr. Horowitz

"International studies show that populations with little or no history of illness, such as cancer…, drink higher (pH) alkaline waters. After all potential risk factors were considered and factored out, it became evident that they had been drinking waters with a pH of 9.0 to 10.0."

Dr. Leonard Horowitz, Author, "Aids and Ebola"

"Nemzetközi összehasonlítás igazolja, hogy az olyan populációk, melyek körében elenyésző, vagy nincs a rák vagy hasonló megbetegedés..., magasabb pH-jú azaz lúgos kémhatású vizet isznak. Miután minden potenciális rizkófaktort figyelembe vettünk és megvizsgáltunk, nyilvánvalóvá vált, hogy 9-10 közötti pH-jú vizet isznak."

Dr. Leonard Horowitz, az "Aids és Ebola" szerzője 

Dr. Jhon

"Hexagonal (alkaline ionized ) water moves easily within the cellular matrix of the body, helping with nutrient absorption and waste removal."

Dr. Mu Shik Jhon, who has conducted extensive research on hexagonal water and it's many benefits.

"A Hexagonális (hatos molekulaszerkezetű), ionizált lúgos víz könnyen hatol be a test sejtstruktúrájába, ezzel segíti a tápanyag-felszívódást és a méregteelnítést."

Dr. Mu Shik Jhon, aki széles körű kutatásokat folytatott a hexagonális vízről, és kedvező hatásairól.

Dr. Theodore Baroody

Dr. Theodore Baroody Author of Alkalize or Die "I have administered over 5000 gallons of this water for about every health situation imaginable. I feel that restructured alkaline water can benefit everyone."

 

Dr. Theodore Baroody a Lúgosíts vagy meghalsz szerzője. „Már legalább 5000 gallont használtam fel ebből a vízből az elképzelhető legkülönfélébb esetekben. Hiszek benne, hogy az előnyös struktúrájú lúgos víz mindenkinek hasznára válik."

 

Dr. Sherry Rogers

"Alkaline water rids the body of acid waste... After carefully evaluating the results of my advice to hundreds of individuals, I'm convinced that toxicity in the form of acidic waste is the primary cause of degenerative disease."

Dr. Sherry Rogers 
"A lúgos víz kisöpri a szervezetből a savas salakanyagokat... Az esetek százaiban adott tanácsaim alapos kiértékelése után elmondhatom, hogy a savas méreganyagok a felelősek első sorban a degeneratív betegségekért."

 

Dr. Susan Lark

University lecturer and author of The Chemistry Of Success, says:  
"Drinking four to six glasses of alkaline water a day will help to neutralize over acidity and over time will help to restore your buffering ability. Alkaline water should be used when conditions of over acidity develop, such as cold, flu or bronchitis. Like vitamins C, E and Beta Carotene, alkaline water acts as an antioxidant because of its excess supply of free electrons. This can help the body against the development of heart disease, strokes, immune dysfunctions, and other common ailments." Dr.   
Egyetemi tanár, és a Siker kémiája, című könyv szerzője: 

"Naponta 4-6 pohár lúgos kémhatású ionizált víz segít a savasság semlegesítésében, és fokozatosan helyreállítja a tápanyag-felhalmozó képességet. Az olyan túlsavas állapotok, mint megfázás, influenza, hörghurut esetén szintén tanácsos a lúgos víz fogyasztása. A lúgos víz olyan antioxidánsként működik, mint a C, E vitamin és a Béta-Karotin, mivel nagy számban szállít szabad elektronokat. Segíti a testet a szívbetegségek, stroke, imunbetegségek és más gyakori betegségek leküzdésében."

 

Dr. Ingfreid Hobert MD

"You do not need expensive medicine with all the negative side effects to regain health... Alkaline water has profound long term effects because it alkalizes your body and provides an effective antioxidant."

"Nincs szükség drága gyógyszerekre, és azok számos negatív mellékhatására a szervezet egészségének visszaszerzéséhez... A lúgos kémhatású víz mélyre ható hosszú távú hatású, mivel lúgosítja a testet és hatásos antioxidáns."

 

Dr. Robert O. Young, PhD

"Those willing to look again, and with clear eyes, will be rewarded with the secrets to permanent health. We can heal ourselves by changing the environment inside our bodies. Potentially harmful invaders, then, will have nowhere to grow and will become harmless."

Dr. Robert O. Young, PhD könyvében a , pH-csoda –ban ezt így magyarázza:

"Azok, akik ismét tiszta szemmel akarnak és hajlandóak látni, meg lesznek ajándékozva a tartós egészség titkával. Testünk belső környezetének megváltoztatásával meg tudjuk gyógyítani magunkat. A potenciálisan ártalmas behatolók így nem találnak táptalajra, és ártalmatlanokká válnak."

 

Dr. Hidemitsu Hayashi Director of the Water Institute, Tokyo

He says that bad diets such as meat and potatoes, fried foods, soft drink colas, and sugars build up acid salts in the body. Often these deposits, by having to be stored away from the blood flow, can remain in the body for decades. He recommends the consumption of ionized alkaline water, which will slowly and gently wash these salts away.

Dr. Hidemitsu Hayashi a Vízkutató Intézet igazgatója, Tokyo

Megállapítása szerint, a helytelen táplálkozás, mint a sok hús, krumpli, sültek, üdítőitalok és cukor fogyasztása a savas sók felgyülemléséhez vezet. Ezek a lerakódások, mivel a véráramtól távol kell tárolni őket, gyakran évtizedekig a testben maradnak. Javasolja az ionizált lúgos víz fogyasztását, melynek köszönhetően ezek a sók lassan, finoman kimosódnak a szervezetből. 

bottom of page